مینیاتوری

تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری در چیست؟

تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری

فیوز و کلید مینیاتوری هر دو جز تجهیزات الکتریکی محسوب می شود که بر حسب کاربرد آن ها خریداری و استفاده می شود. با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری بپردازیم.

 

کلید فیوز چیست؟

در تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری، کلید فیوز وسیله الکتریکی بوده که اگر جریان عبوری بیش از حد تعیین شده باشد، باعث قطع جریان در سیستم می شود. در زمان استفاده باید توجه نمایید که به عنوان کلید روشن و خاموش نبوده و فقط در زمان ضروری می توانید استفاده نمایید. عملکرد خاموش شدن کلید فیوز خودکار است و بدون دخالت انسان انجام می شود.

فیوز ها در انواع مختلفی از جمله فیوز های تورمی، فیوز های سریع و فیوزهای آدرس‌پذیری موجود هستند و در سیستم‌های برقی مختلف مانند کاربرد های صنعتی و تجاری تا خانگی، استفاده می ‌شوند.

انتخاب نوع و مشخصات فیوز بستگی به جریان مورد نیاز و نوع کاربرد دارد. استفاده از فیوزها به عنوان محافظت الکتریکی، عملکرد ایمنی سیستم ‌ها و تجهیزات را ارتقا می ‌دهد و در جلوگیری از خطراتی مانند آتش‌سوزی، خرابی تجهیزات، نشتی جریان و صدمات برقی مؤثر است.

 

کلید مینیاتوری

کلید مینیاتوری نوعی کلید الکترومکانیکی خودکار است. این کلید غیر قابل تنظیم بوده و از نظر خطای اتصال کوتاه و جریان اضافه سیستم را حفاظت می کند. طراحی کلید مینیاتوری به شکلی است که پس از قطع جریان سیستم دوباره به مدار بازگشته و فعالیت خود را انجام می دهد.

کاربرد های کلید مینیاتوری

از جمله کاربردهای کلید مینیاتوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

کنترل روشنایی

کلید های مینیاتوری معمولاً برای روشن و خاموش کردن برق، نورپردازی، لامپ ‌ها و دیگر منابع نور در ساختمان‌ ها و فضا های دیگر استفاده می‌ شوند.

 

کنترل دستگاه‌های خانگی

کلید های مینیاتوری در دستگاه‌ های خانگی مانند تلویزیون، رادیو، لوازم آشپزخانه و دستگاه‌ های الکترونیکی دیگر استفاده می ‌شوند.

 

کنترل تجهیزات صنعتی

در صنعت، کلید های مینیاتوری برای کنترل و راه‌اندازی دستگاه‌ ها و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

کنترل دستگاه‌های الکترونیکی

در دستگاه ‌های الکترونیکی مانند کامپیوتر، لپ‌تاپ، تلفن همراه و دستگاه‌ های تلفنی از کلید های مینیاتوری استفاده می‌ شود.

 

سیستم‌های امنیتی

در سیستم‌ های امنیتی مانند دزدگیرها و دوربین ‌های مداربسته نیز از کلید های مینیاتوری برای کنترل و راه‌اندازی استفاده می ‌شود.

 

تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری

در تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

متریال ساخت

در طراحی کلید فیوز از سیم فلزی استفاده می کنند که متریال ساخت آن از مس، آلومینیوم، سرب، نقره، قلع و غیره است که در صورت افزایش تدما و خرابی ذوب می شود. کلید مینیاتوری دارای هسته الکترومغناطیسی بوده که در مقابل اتصالات کوتاه از سیستم حفاظت می کند.

عملکرد فیوز و کلید مینیاتوری

از لحاظ سرعت اتصال، فیوز سریع تر از کلید مینیاتوری بوده و در زمان افزایش نوسان و جریان سیستم باعث قطع آن در مدت کوتاه تری می ‌شود. در زمان خرید باید به فاکتور های دیگری نیز توجه نمایید.

فیوز ها پس از رفع عیب سیستم قابلیت استفاده مجدد نداشته و باید فیوز جدیدی جایگزین نمونه قبلی شود. فیوز های مینیاتوری مقاومت بالایی داشته و پس از رفع عیب سیستم می توانید از آن استفاده نمایید.

 

هزینه های خرید

در تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری، فیوز ها ساختار ساده تری داشته و با توجه به طراحی آن از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار است. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، به نوعی یکبار مصرف تلقی می ‌شود و باید در زمان وقوع حوادث ناگوار، اقدام به تعویض فیوز مدنظر نمایید. در نتیجه قیمت کلید مینیاتوری گران تر است.

 

قطع و وصل اتصال

مدت زمان قطع فیوز ها حدود دو میلی ثانیه بوده اما در کلید های مینیاتوری حدود ۲۰ میلی ثانیه است پس فیوز ها دقت بالاتری دارند. در نظر داشته باشید کلید مینیاتوری به دمای محیط وابسته بود اما فیوز وابستگی به دمای محیط ندارد.

 

عملکرد فیوز و کلید مینیاتوری

انواع فیوز ها به صورت اتوماتیک فعالیت می کنند که امکان فعالیت دستی ندارند. می ‌توانید کلید مینیاتوری را به صورت دستی و خودکار استفاده نمایید. در نتیجه به صورت کلی عملکرد فیوز الکتریکی بهتر از کلید مینیاتوری بوده اما دوام کمتری دارد.

یکی از مجموعه های معتبر در زمینه فروش تجهیزات روشنایی انواع سیم و کابل مجموعه هورشید بوده که می توانید به صورت آنلاین از این مجموعه خریداری نمایید.

این فروشگاه اینترنتی تنها فروشنده تجهیزات روشنایی نبوده و می توانید از فروشگاه آن تمام تجهیزات وابسته انواع فیوز، کلید مینیاتوری و غیره را با قیمت های مقرون به صرفه، خدمات پس از فروش و گارانتی خریداری نمایید. در این بحث به تفاوت فیوز و کلید مینیاتوری پرداختیم. امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

 

منبع : ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *