وظیفه کلید کمپکت در تابلو برق + 3 کاربرد کلید کمپکت
کلید کمپکت در تابلو برق یکی از تجهیزات حفاظتی برق بوده که برای حفاظت از فیدر اصلی برق مورد استفاده قرار می گیرد. با ما باشید تا به بررسی وظیفه کلید کمپکت در تابلو برق بپردازیم.
کلید کمپکت چیست؟
کلید کمپکت در تابلو برق با نام کلید اتوماتیک نیز شناخته می شود که جهت حفاظت از جریان اصلی برق مورد استفاده قرار می گیرد. این کلید محدود های وسیعی از ولتاژ را دربر گرفته و حتی فرکانسهای مختلفی را نیز می توان با این کلید کنترل نمایید. حداکثر محدوده جریانی کلید ۱۰۰۰ آمپر است. البته محدوده جریانی مختلفی برای مدل های کلید تعریف و تنظیم می گردد.
وظایف اصلی کلید کمپکت در تابلو برق
کلید کمپکت در تابلو برق یکی قطعه از تجهیزات الکتریکی است که برای کنترل روشنایی یا خاموشی یک گروه از لامپ ها یا دستگاه های برقی استفاده میشود. به طور معمول، کلید کمپکت دارای دو حالت کاری روشن و خاموش است.
با فشار دادن کلید به حالت روشن، مدار برق بسته می شود و امکان عبور جریان برق به لامپ ها یا دستگاه های برقی ایجاد می شود، که به عبارتی آنها روشن میشوند. با فشار دادن کلید به حالت خاموش، مدار برق باز می شود و جریان برق قطع می شود، که در نتیجه لامپ ها یا دستگاه های برقی خاموش می شوند. جهت خرید کابل سیم افشان به سایت هورشید مراجعه فرمایید.
طراحی و ساخت جریان برق
انواع کلید اتوماتیک کامپکت در ابتدا در ابعاد بسیار بزرگ ساخته می شد. امروزه با توجه به کاربرد های آن در ابعاد کوچک تر استفاده می شود. می توان در زمانی که برق به شبکه متصل است، مدار را قطع کرده و بار الکتریکی را متوقف نمایید پس در مداراتی که با فشار بسیار بالا و قوی استفاده می شود، می توانید از این کلید بدون خطر و جلوگیری از آسیب های مختلف استفاده نمایید.
کاربرد های کلید کمپکت
در ادامه به معرفی برخی از کاربرد های کلید کمپکت می پردازیم:
بانک خازن
بانک خازن یکی از تجهیزات اصلی سیستم های برقی بوده که حفاظت از آن ها اهمیت بسیار بالایی دارد. این کلید در تابلو برق جهت حفاظت از بانک خازن مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت استفاده از بانک خازن یکی از بهترین تجهیزات استفاده از کلید های کامپکت است.
به طور معمول بانک خازن جهت بهبود ضریب توان در سیستم مورد استفاده قرار میگیرد پس برای حفظت از سلامتی خازن ها استفاده از بانک خازن ضروری است.
استفاده از جریان بسیار شدید برق و جوشکاری
در سیستم جوشکاری از کلید کامپکت استفاده می شود که نیاز به جریان بسیار کالای برق دارد. در این صورت استفاده از کلید های کامپکت مورد نیاز است. در نظر داشته باشید که این کلید انواع مختلفی دارد و باید در انتخاب کلید برای کاربرد مختلف دقت نمایید.
جریان های متوسط و پایین برق
تمامی کلید های کامپکت برای جریان های بالا استفاده نمی شود. در بسیاری از مواقع نیز برای تنظیم و تغییر شرایط نیاز به کلید کامپکت در در جریان برق است و می توان از کلید های کامپکت با توجه به نیاز کاربری آن استفاده نمایید.
انواع کلید کامپکت
کلید کامپکت نوع ب
کلید اتوماتیک نوع بی برای مصارف خانگی کاربرد داشته و می توانید بار مقاومتی بار های روشنایی و غیره را با آن کنترل نمایید. وقتی که جریان خطا چند برابر می رسد، این کلید مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد این کلید اتوماتیک چهارصدم ثانیه تا ۱۵ ثانیه است.
کلید کامپکت نوع سی
کلید اتوماتیک نوع سی برای بار های القایی استفاده شده و می توانید در ماشین های جوشکاری، ترانسفورماتور ها و غیر استفاده نمایید. دامنه عمل کرده جریان بار کامل آن ۵ الی ۸ برابر بوده و تغییر آن چهار صدم ثانیه تا ۵ ثانیه برآورد می شود.
کلید کامپکت نوع دی
این کلید کامپکت جهت راه اندازی جریان های بالا استفاده می شود که می توانیم به راه اندازی آسانسور ها، موتور های بزرگ الکتریکی، پمپ های آب و غیره اشاره نماییم.
کلید کامپکت نوع زد
کلید کامپکت نوع بسیار حساس بوده و برای بار های الکتریکی مناسب است که به تریپ سریع در آن ها نیاز خواهد بود.
در این بحث به بررسی وظیفه کلید کامپکت در تابلو برق اشاره کرده و سعی داشتیم به انواع آن با توجه به کاربرد های مشخص کلید اشاره نماییم. اگر سوالی در مورد مواد ذکر شده و یا خرید تجهیزات برقی و تجهیزات روشنایی، انواع سیم و کابل دارید، به فروشگاه اینترنتی هورشید مراجعه نمایید.
منبع : ویکی پدیا