همه چیز درباره کاربرد کابل کواکسیال
بررسی کاربرد کابل کواکسیال
در این مقاله میخواهیم به بررسی کابل کواکسیال بپردازیم. رسانای درونی این کابلها از جنس مس با روکش، مس استاندارد و مس سخت ساخته شده است. لایهای عایق اطراف آن را پوشانده و توسط شیلدی با یک یا چهار لایه سیگنالهای برق را هدایت میکنند. غلاف عایق بیرونی وظیفه محافظت از کابل کواکسیال را برعهده دارد. شیلد به کار رفته در ساختار این کابل کاربردی ندارد و سیگنال حاوی ولتاژ به رسانای مرکزی منتقل میشود.
داشتن میدان الکتریکی و مغناطیسی محدود به دی الکتریک یکی از مزایای طراحی کابلهای کواکسیال است. زیرا در بیرون از شیلد افت بسیار کمی خواهند داشت. میدانهای الکتریکی و مغناطیسی که در خارج از کابل هستند نیز با سیگنالهای کابل تداخل نخواهند داشت. هر چه تعداد شیلدها و قطر کابل بیشتر باشد، افت کمتری را به همراه خواهد داشت. از همین رو کاربرد کابل کواکسیال برای انتقال سیگنالهای ضعیف است که نمیتوانند در برابر تداخل محیطی ایستادگی کنند.
کاربرد کابل کواکسیال
کاربرد کابل کواکسیال عبارت است از :
- انتقال امواج مایکروویو
- انتقال امواج RF
- انتقال دادههای کامپیوتری و دیگر تجهیزات آمپدانس
- توزیع سیگنال تصویری
- توزیع سیگنال CATV
- انتقال سیگنال فرکانس رادیویی
- تغذیه مسیر متصل به انتقال دهنده
- امواج صوتی دیجیتال
- توزیع سیگنال شبکه کابلی
یکی از مزایای این کابلها در مقایسه با کابلهای انتقال امواج رادیویی دیگر وجود میدان الکترومغناطیس حامل سیگنال در فاصله میان رسانای داخلی و خارجی است. از همین رو کابلهای کواکسیال قابل نصب در مجاورت اجسام فلزی هستند بدون اینکه در سیمهای انتقال افت توانی اتفاق بیفتد. علاوه بر این، کابلهای کواکسیال در برابر تداخل الکترومغناطیس، از سیگنالها حفاظت میکنند.
یکی از سوالات متداول این است که کاربرد کابل کواکسیل چیست؟ این کابلها طراحی شدهاند تا سیگنالها با فرکانس بالا را حمل کنند. از دیگر کاربرد کابل کواکسیل، محافظت از سیگنالها در برابر اینترفرنسهای الکترومغناطیسی است.
کار کردن با کابلهای تلویزیون ممکن است کمی دشوار باشد. زیرا سیمها در هم پیچیده و کار را دشوار میکند. این کابلها در تجهیزات بسیاری از جمله رادیو آماتوری، سیستم کابل زیر دریا، رسانههای رادیو تبلیغاتی، نرم افزار اترنت، تجهیزات ویدیویی خانه و دوربینهای مداربسته کاربرد دارند.
مشخصات کابلهای کواکسیال
نام مستعار کابل کواکسیال، کواکس است و با نام اختصاری RG-6 یا کابل RG-59 شناخته میشوند. کابل کواکسیال یکی از کابلهای رایج برای انتقال داده به صورت حفاظت شده است. در ساختار آن دو رسانا وجود دارد که در یک محور جهت دار قرار دارند. این کابلها دارای اجزای مختلفی هستند. هسته کابل کواکسیال از سیم فلزی تشکیل شده که اولین رسانا در سیم است. بر روی این هسته فلزی لایه عایق غیررسانا قرار گرفته است که بر روی دور این عایق با تور فلزی و یا قیطان پوشانده شده است.
رسانای دوم این سیم قیطان است. بر روی کل سیم پوششی خارجی قرار گرفته و همه چیز را در کنار یگدیگر قرار میدهد.
یکی دیگر از کاربرد کابل کواکسیال برای تلفن و اینترنت است که کمک کرده در خانه یا محل کار به اینترنت دسترسی داشته باشید.
تکنولوژی کابلهای کواکسیال مانند دیگر فناوریها پیشرفت قابل توجهی داشته است. هدف از استفاده از کابلهای کواکس انتقال جریان الکتریکی از یک سیستم به سیستم دیگر است. بدلیل ساختار سنگینی که دارند، به خوبی قابل تشخیص هستند. نام کواکسیل از محور مشترک دو هادی گرفته شده و از کابلهای با دوام برای انتقال فرکانس رادیویی هستند.
عملکرد کابل کواکسیل
برای درک بهتر عملکرد آنها باید با ساختار این دسته از کابلها بیشتر آشنا شوید. کابل کواکس به طور کلی از چهار لایه تشکیل شده است.
رسانای مرکزی آن شامل مس بوده و فیلم و داده را انتقال میدهد.
در اطراف رسانای مرکزی، نوعی عایق پلاستیکی قرار گرفته که علاوه بر کاهش سیگنال، موجب سهولت در کاهش EMI میشود علاوه بر این، این هادی فاصلهای میان هسته و لایه خارجی ایجاد میکند.
لایه بعدی یک شبکه بافته شده از مس است که از انتقال امواج رادیویی و EMI محافظت میکند.
پوشش پلاستیکی خارجی نیز مانع از آسیب رسیدن به لایههای داخلی میشود.
استانداردها
امپدانس مشخصات کواکس 50 ، 52 ، 75 یا 93 اهم است. کابلهای RG 6 با سپر دو یا چهار و امپداس 75 به دلیل استفاده در صنعت تلویزیون کابلی به یک استاندارد عمیق برای بسیاری از صنایع تبدیل شده است. حدودا 50 استاندارد برای کابل کواکسیال وجود دارد که برخی از آنها مخصوص رادیو آماتور یا تلویزیون کابلی طراحی شده است. نمونههای دیگر شامل RG 59 / U است که برای انتقال سیگنال از سیستمهای دوربین مدار بسته استفاده میشود یا RG 214 / U که سیگنالها را در فرکانسهای بالا ارسال میکند.
از اتصالات ساده مورد استفاده در سیستمهای تلویزیون کابلی گرفته تا پیچیدهترین پیوندهای نازک کواکسیال ، مخلوط با قدرت و سایر ارتباطات سیگنال، در بدنههای نیمه سفارشی متغیر قرار گرفته است که در لوازم الکترونیکی و هواپیما یافت میشوند. با توجه به ساختار داخلی و کاربرد کابل کواکسیال، میزان سختی مکانیکی میتواند متفاوت باشد. به طور مثال برای کابلهایی با قدرت بالا، باید از عایق ضخیم استفاده شود.
در این مقاله به بررسی کاربرد کابل کواکسیال پرداختیم. جهت خرید و اطلاع از قیمت ، مشاهده انواع مدل ها و دریافت مشخصات و کاربرد کابل کواکسیال خواهشمند است به سایت فروشگاه اینترنتی هورشید مراجعه فرمایید.